Virágmézi Malacok http://viragmezy-malacok.blogger.hu Szia! Bizonyára TE is nagyon szereted az állatokat.Ha nem akkor ez nem a te helyed.De ha nagy állatbarát vagy böngéssz csak tovább a blogon.Remélem tetszeni fog a VIRÁGMÉZI MALACSZTORI hu Nyári események http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2014/07/19/nyari-esemenyek Sziasztok , újabb bejegyzéssel jelentkezünk nektek :)                                                    Igazából eddig semmi érdekes, említésre méltó nem történt, de most van egy pár dolog, amit szeretnék megírni.

Az első dolog, ami megváltozott, és folyamatosan változik, az a malacok közti rangsor. Eddig Narancsvirág volt a főnök, utána Vivica és végül Irina. De mióta csak hárman vannak , folyamatosan vita volt, és senkinek sem volt ez jó ( beleértve engem is). Akkor telt be a pohár, mikor Irina szőre csonkig volt rágva, Narancsvirág hátán pedig egy csodás nyílt seb díszelgett. Másnap az első dolgom volt kezelni a sebet, és megoldást találni. Egyértelműen a szétválasztás tűnt a legjobb megoldásnak, de nem akartam Narancsvirágot azzal büntetni, hogy egy ici pici ketrecben kelljen egyedül laknia. Ugye emlékeztek a régi kék ketrecre? Nos,apunak és nekem megint volt egy jó ötlete. Lefűrészeltük és méretre hajlítgottuk a kék ketrec egy oldalát, és beillesztettük  ketrecbe. Ezek után Narancsvirág került az egyik oldalra, Irina és Vivica pedig a másik oldalra. A sebek beyógyultak , a szőr is visszanőtt, minden malac sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb azóta. Mivel látják egymást, így sokszor kommunikálnak, Irina és Narancsvirág néha így is összebújva alszanak a kerítés két oldalán. De ha esetleg konfliktus támad hármújuk közt, Narancsvirág védve van tőlük. Sose hittem volna ,hogy a nagy és erős Narancsvirágot két pici malac legyőzheti. De mivel mindenre van megoldás, erre a szituációra is lett , így most rend és béke honol nálunk. Új fényképezőt is kaptam , aminek nagyon örülök, mivel a régi egy sajnálatos balaset következtben elhunyt... De erre a kis gépre már nagyon vigyázok :) Ráadásul megtalultam kezelni a videószerekztő progit is, így hamarosan jobban megvágott videók is jönnek :)

]]>
Sat, 19 Jul 2014 11:16:22 +0200 29912_74740
Újra itt vagyunk! http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2014/04/28/ujra-itt-vagyunk Valahányszor feljövök a bloy kezdem az írást, hogy , mindig úgy kezdem az írást, hogy : "bocsánat régen voltunk stb..." Nos igen .... Jobb később mint soha , így most egy kis felfrissítő, bejegyzést készítek ide, helyzetjelentéssel és stb...

Még most is úgy nézünk ki mint egy megtépett felmosó...de én így imádom a kis majmot ♥

Szóval először egy kis személyeskedés , mivel sokat írtam erről a dologról most örömmel újságolom el nektek is , hogy felvettek az ország legjobb szakközépiskolájába, német szakra. Érdekes lesz , mivel egy kukkot sem beszélek németül ( bár ez így nem igaz , mert meg tudom kérdezni, hogy van-e kiadó szoba ,de ezzel nem megyek sokra.) , de végül is azért van a suli , hogy tanuljunk. Többek közt ezért sem volt nagyon idő írni, mivel ez a "felvételis" időszak elég sok stresszel jár. Azt már nem is mondom ,hogy év végén 3 tárgyból vizsgázom is , és még a nyelvvizsga is....

De a malacokra visszakanyarodván történtek változások nálunk. Kb. egy hónapja vette észre Nariviri hátán egy szőrkopást. Majd megláttam mit művelnek vele a többiek. Kész katasztrófa. Vivica, rendesen kívozta, harapta tépte, Irina meg a "szeretetének kifejezéseképp" finoman rágta. Így egy csodás hajnalon , 3 és négy óra közt már nem bírtam a búnyó hangjait , felmsztam a padlásra és leráncigáltam az elválasztórácsokat. Így most bal oldalon van Narancsvirág , a két kiscsajszi pedig jobb oldalon.Néha (heti egyszer) összerakom őket pár percre , hogy mégse feldjék el egymást, de csak nyáron lesz időm őket újból összeszoktatni.

Most pedig következzen egy pár képecske rólunk:

A Diktátor. :)

 

Itt még szent a béke ;)

 

Nos mára kb. ennyi , ha van kedvetek nézzetek be állatos blogomba is amit ide kattintva megtaláltok: http://allatkucko.blogger.hu/

Egyedül , de boldogan. ♥

xxx Sziasztok!!!

Ui: Nagyon hiányzott már az összes malacos barátom, úgyhogy innen puszillak titeket és a malacpajtikat is ♥

]]>
Mon, 28 Apr 2014 15:58:43 +0200 29912_74338
Alpha Zoo ban jártunk. http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2014/02/19/alpha-zoo-ban-jartunk Sziasztok!


Mint azt már említettem a hét elején voltam ugye felvételin, ami egész jól sikerült, de most nem ez a lényeg. Az oda vezető úton , megakadt a szemem valamin.Az autóúton haladva, mikor kinéztem az ablakon egy szokásos bevásrló centert láttam. Tesco, cipő és ruhabolt, ahogy nálunk is...de akkor megragadta a tekintetem valami...Az orromat kishíján az üveghez nyomva figyeltem a boltot. Alpha Zoo. Ez új! Sosem voltam még ott. De nem állhattam meg , sietnünk kellett felvételizni. Miután vége lett , kis híján ki is ment a dolog a fejemből, mivel éppen azon gondolkoztam, felvesznek-e vagy sem, mikor apukám azt kérdezte: "Nagyon be akarsz menni abba a boltba , ugye". Hiába! Ismernek engem mint a rossz pénzt. Eredetileg csak "körülnézni" ugrottunk be, de végül fél óráig a boltban voltunk.

Ez lenne az.

Mikor beléptem, átlagos állafelszerelés boltnak tűnt. Kicsit több cucc van mint a Fressnapfban , de egy csöppet drágább is. Szokásos kutyás és cicás cuccok... Majd jött a nagy meglepetés. Egy sarkon befordulni kishíján belerúgtam egy ketrecbe. Hopp, de nem is csak egy ketrec...ez egy malaaaac! Az emberek kicsit furán néztek rám, mikor átrohantam a bolton apukámhoz, aki a kutyás cuccoknál volt, és azt üvöltöztem "Apuuuu találtam egy malacot, és nem csak azt a röfögős játékot, ez ééééél"... persze fél órán keresztül ücsörögtem a kisállatrészlegen. Nagyon sok állatka volt, deguk, hörik csincsillák, cuki kis kopasz patkánykák, fehéregerek , futóegerek, ezer meg ezer színes madár és sok sok hal. Mikor végre el tudtak rángatni az állatoktól, mehettem a malacos cuccokhoz. Fantasztikus árukészletük van, kicsit Amerikára emlkeztetett az egész hely. Rengeteg játék , ezer féle táp és sok sok vitamin. Ekkor jutott eszembe, hogy bár hétvégén voltunk vásárolni, nem vettünk vitamincseppeket. Így esett meg az első AlphaZoo vásárlásom. Egy egészen jónak tűnő vitamin cseppel tértünk haza, amit heti egyszer kapthatnak egy cseppet a vizükbe. Ez elvileg hiánybetegség ( bl. C- vagy D- vitamin hiányakor) megelőzésére és ha már kialakult, akkor kezelésére alkalmas. Igazából a Panzi nem a kedvenc márkám, de mikor a lányok atkásak lettek , az SH Rodemetin oldat nagyon bevált, így gondoltam adunk még egy lehetőséget ennek a cégnek.

És még akicós is volt ;)

 

Összegezvén , ide tuti nagyon sokat fogok járni, fantasztikus hely, ha van rá módotok látogassatok el egy AlphaZoo-ba , mert megéri. Kommentben írjátok le nekem , hogy nektek melyik a kedvenc boltotok, és voltatok-e már hasonló üzletben.

 

Ui: Mivel régen láttátok már a malacokat, így most róluk is hoztam egy pár képet. Egyébként jól vannak, most éppen mind a hárman kifliznek( félkörbe gömbölyödve alszanak). Irina már nem rágja annyira Vivi szőrét, mivel kaptak egy új  lasztit, amit a képen láthattok. Volt már egy ugyan ilyenünk, de ez fogyóeszköz, mert megeszik xD

Vivica már hatalmas, és nem is hasonlít kicsi kori önmagára.

Lesifotó Nariviriről...

Irina a házikóban pihizik. Ezek a képek tegnap vacsi után készültek róluk.

Nos ennyi lett volna mára, hamarosan újra jövünk! Sziasztooook!

]]>
Wed, 19 Feb 2014 11:09:08 +0100 29912_73899
TÁPlálás - avagy milyen tápot válasszak?! http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2014/02/17/taplalas-avagy-milyen-tapot-valasszak Sziasztok! Ez itt a Virágmézi malacok! Ma egy olyan témáról lesz szó, amiről sok sok gazdi tudna órákat csevegzni, ez pedig a TÁPlálás. Most elsősorban a TÁPokról lesz szó.

 

Kezdjük mondjuk az elején , az árakkal. Ez úgy igazán nem engem érint , mert még nem én keresem meg a kenyérre- , vagy inkább TÁPra valót,de a szüleim sokat bosszankodnak emiatt. Nekem nem igazán számít, mert én megveszem nekik a legjobbat , akkor is , ha az ötöslottó főnyereményébe kerül...DE! Ha már megveszem az ezer forintos tápot , és bízom a gyártóban , akkor miért egy kilóra való selejtet kapok??? Íme tehát az első gyenge próbálkozás , Yoyo "wellnes".

Én eddig jóhiszemű vásárlója voltam ennek a cégnek, bíztam bennük , vásároltam tőlük, de csak teknőscuccot. Azokkel meg is voltam elégedve , a tekitápuk kiváló. DE! Ez minősíthetetlenül rossz volt. Az lett a vége, hogy kitettem a madáretetőbe a madaraknak... A baj az vele, hogy a dobozon feltüntetett ún. "pellet" körülbelül 4 % képezte a doboznak. 6 % , színes négyszög alakú vackokból állt, amik alma "ízűek". A színük alapján almát sose láttak ezek az izék. 40 % szotyit találtam benne , azt a félét , amit a kölykök a játszótéren majdszolnak. És kitaláljátok mi volt a maradék 50 %??? Kukprica. Disznótakarmány. Szerintem a gyártó összekeverte azt amit az ólban lakó malacnak adunk , és azt amit a tengerimalacna adunk.  Röviden tehát , ilyet NE!

De hanyagoljuk a múltat és térjünk át a jelenre.Most találtam valami egész jót... De nem kiabálom el! Aki próbálta már ezt , attól kérdezném , mi a véleményetek erről a tápról? Én nagyon jónak találom, a malacok élénkebbek, csillog a szemük és a szőrük , rendesen kopnak a fogaik...de mint mondtam , ne kiabáljuk el, még csak egy zacskón vagyunk túl. Szóval bemutatnám , tápkereső versenyünk esélyes győztesét: Íme a Cavia Complete. Nem is rossz. Pelletek vannak benne , és azt hiszem 8 féle vitamin, szőr- fog- ápoló, organikus cuccokból készült. Egyetlen baja van csupán , az ára. Nos , igen , az picit húzós, kb. 1200 Ft. körül van , de nekem megéri.

 

Most következzen egy nézői kérdés. Mutu , még régebben kérdezte, hogy érdemes e kipróbálni a Vitakraft új cukormentes csemegéket. A válaszom rá: IGEN! Nagyon jók , és egészségesek, mivel nem tartalmaznak cukrot. A baj vele, hogy az édeszájúbb malacoknak nem fog ízleni, de nálunk az egyik malacnál nagyon bevált. Irina megőrül ezekért a dropsokért. Az édesszájú malacoknak a cukros változatokat tudom ajánlani, de max napi egyszer , a cukrosakat, ha lehet , csak két vagy három naponta :)

 

 

Ennyit terveztem mára , és arra kérek minden olvasót, hogy szurkoljon nekem , mivel most indulok egy újabb írásbeli felvételi vizsgára :)

Hamarosan újra jövünk , addig is nézzetek fel a kisállatblogomra :) http://allatkucko.blogger.hu/

]]>
Mon, 17 Feb 2014 13:02:14 +0100 29912_73884
Újra itt vagyunk! http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2014/02/01/ujra-itt-vagyunk

Sziasztok ez itt újra a Virágmézi malacok és a mai egy... -HÉ TE! Ne csinálj úgy, mint ha nem lettél volna itt egy hónapig!!!

Tudom , tudom... de a Január hónap , olyan mint az év hétfője. Úgy elszaladt, mint egy tyűű... Egyik nap feljövök ide , és azt látom, hogy hol vagy , miért nem ísz , én meg : "Jajj , de hát múlkor volt bejegyzés, vagy miii???!!! Nem voltam fönne egy hónapja???!!"


Szóval igen, élünk, minden malac jól van , de sajna az elmúlt hónap nagyon zűrös volt. A suliban szokás egy mini szalagavató a nyolcadikosoknak, meg felvételi, tehát pontosan olyan mint a felsőoktatásba való felvételi. De a malacokra továbbra is sok idő maradt , sokat beszélgettem velük, főleg Narancsvirággal, mert úgy érzem ő érti meg legjobban a problémáimat.

Szóval , úgy gondoltam , pár mondatban összefoglalnám az eltel idő eseményeit.

Elsőként, Irina egy éves lett, amit szűk körben ünnepeltünk ( csak mi négyen) , mert nálunk általában a második szülinapokon van hatalmas buli.

Aztán Januárban elkezdtem a tökéletes malactáp utáni kutatást, ami eddig csak kudarccal járt... Erről tervezek írni egy külön posztot, mert rendkívül fel vagyok háborodva!

Ezekívül tervezek pár átalakítást is a kifutóban, még eléggé kezdetleges a kép a fejemben, de mindenképp szeretnék varrni valamit...

A hónap legposszantóbb malaca címet, hivatalosan is Irina kapta, aki nemcsak bosszantja a többi malacot, és szó szerint lebontja a kifutót, de egyik nap szőrrágáson kaptam. Csak ültem a ketrec előtt, tanultam a malacokkal, mikor nagy visítást hallok, és azt látom, hogy Irina egy egész tincset kitépett Vivikéből és mint egy szál szénát, elrágcsálja... Akinek van tippje szőrrágás ellen , írjon kommentben , mert kezd betelni a pohár a lerágott szőrrel a pohár.

ÉÉÉÉs , igaz a hír, valóban elkezdtem egy új blogot, mert ugyan imádom a malacok blogját, és folytatom az írását, de szerettem volna egy blogot, ahol a világ összes állata reflektorfénybe kerülhet. Ezért hoztam létre az Állatkuckót!Ha van kedvetek , kukkantsátok meg! http://allatkucko.blogger.hu/

Nos , most egyenlőre ennyit szerettem volna írni, hamarosan jövök még új videókkal, képekkel is, mivel még karácsonyra (ohh , hol van már karácsony) kaptam egy új fotó/vodeó masinát :)

Sziasztok!

]]>
Sat, 01 Feb 2014 20:39:48 +0100 29912_73779
December 24 Boldog Karácsonyt!!! http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2013/12/24/december-24-boldog-karacsonyt Boldog Karácsonyt!!!

Nos , eljött a legeslegutolsó bejegyzés is a Nagy Karácsonyi Virágmézi Malacok bejegyzés/videóözönben ( huhh , jövőre rövidebb címet választok neki :P ) A malacok is kaptak ajándékot , hogy ne kaptak volna , mint minden évben , idén is az utolsó pillanatban álltam neki készülődni. Akkora volt a rohanás, hogy két nap alatt háromszor voltam a Fressnapfban. Nagy rohanás, még nagyobb tömeg és hajmeresztő árak fogadtak , de végül minen meglett!

A malacok ma este nem voltak hát restek és nekiálltak kinyitogatni az ajándékoka. Az ajándékokról majd holnap bővebb bejegyzést írok , ma csak azért ugrottam fel ide , hogy mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánjak , és mutassak pár karácsonyi malacos képet :)

 

]]>
Tue, 24 Dec 2013 21:17:14 +0100 29912_73326
December 23 - Holnap karácsony. http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2013/12/23/december-23-holnap-karacsony

]]>
Mon, 23 Dec 2013 20:09:08 +0100 29912_73319
December 21.-22. http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2013/12/22/december-21-22

]]>
Sun, 22 Dec 2013 16:59:53 +0100 29912_73302
December 20. http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2013/12/20/december-20 Kedvenceim

Szisztok! Megérkezett a mai "kedvencek" videónk is , amiben elmondom , mik a kedvenc malacos cuccaim , mik a malacok kedvencei , hasonlók :)

]]>
Fri, 20 Dec 2013 20:47:43 +0100 29912_73274
December 19. http://viragmezy-malacok.blogger.hu/2013/12/19/december-19 Malac szoba dekorálás.

A malacok ketrece már teljesen kész , de mi van a kis polccal a ketrec mellett?! Nos , ma annak is eljött az ideje , hogy ezt megmutassam :D

]]>
Thu, 19 Dec 2013 16:51:30 +0100 29912_73262