Sziasztok! Ez itt a Virágmézi malacok! Ma egy olyan témáról lesz szó, amiről sok sok gazdi tudna órákat csevegzni, ez pedig a TÁPlálás. Most elsősorban a TÁPokról lesz szó.

 

Kezdjük mondjuk az elején , az árakkal. Ez úgy igazán nem engem érint , mert még nem én keresem meg a kenyérre- , vagy inkább TÁPra valót,de a szüleim sokat bosszankodnak emiatt. Nekem nem igazán számít, mert én megveszem nekik a legjobbat , akkor is , ha az ötöslottó főnyereményébe kerül...DE! Ha már megveszem az ezer forintos tápot , és bízom a gyártóban , akkor miért egy kilóra való selejtet kapok??? Íme tehát az első gyenge próbálkozás , Yoyo "wellnes".

Én eddig jóhiszemű vásárlója voltam ennek a cégnek, bíztam bennük , vásároltam tőlük, de csak teknőscuccot. Azokkel meg is voltam elégedve , a tekitápuk kiváló. DE! Ez minősíthetetlenül rossz volt. Az lett a vége, hogy kitettem a madáretetőbe a madaraknak... A baj az vele, hogy a dobozon feltüntetett ún. "pellet" körülbelül 4 % képezte a doboznak. 6 % , színes négyszög alakú vackokból állt, amik alma "ízűek". A színük alapján almát sose láttak ezek az izék. 40 % szotyit találtam benne , azt a félét , amit a kölykök a játszótéren majdszolnak. És kitaláljátok mi volt a maradék 50 %??? Kukprica. Disznótakarmány. Szerintem a gyártó összekeverte azt amit az ólban lakó malacnak adunk , és azt amit a tengerimalacna adunk.  Röviden tehát , ilyet NE!

De hanyagoljuk a múltat és térjünk át a jelenre.Most találtam valami egész jót... De nem kiabálom el! Aki próbálta már ezt , attól kérdezném , mi a véleményetek erről a tápról? Én nagyon jónak találom, a malacok élénkebbek, csillog a szemük és a szőrük , rendesen kopnak a fogaik...de mint mondtam , ne kiabáljuk el, még csak egy zacskón vagyunk túl. Szóval bemutatnám , tápkereső versenyünk esélyes győztesét: Íme a Cavia Complete. Nem is rossz. Pelletek vannak benne , és azt hiszem 8 féle vitamin, szőr- fog- ápoló, organikus cuccokból készült. Egyetlen baja van csupán , az ára. Nos , igen , az picit húzós, kb. 1200 Ft. körül van , de nekem megéri.

 

Most következzen egy nézői kérdés. Mutu , még régebben kérdezte, hogy érdemes e kipróbálni a Vitakraft új cukormentes csemegéket. A válaszom rá: IGEN! Nagyon jók , és egészségesek, mivel nem tartalmaznak cukrot. A baj vele, hogy az édeszájúbb malacoknak nem fog ízleni, de nálunk az egyik malacnál nagyon bevált. Irina megőrül ezekért a dropsokért. Az édesszájú malacoknak a cukros változatokat tudom ajánlani, de max napi egyszer , a cukrosakat, ha lehet , csak két vagy három naponta :)

 

 

Ennyit terveztem mára , és arra kérek minden olvasót, hogy szurkoljon nekem , mivel most indulok egy újabb írásbeli felvételi vizsgára :)

Hamarosan újra jövünk , addig is nézzetek fel a kisállatblogomra :) http://allatkucko.blogger.hu/